"Use what talents you possess: the woods would be very silent if no birds sang there except those that sang best."

"Birds sing after a storm. Why shouldn't people feel as free to delight in whatever sunlight remains to them?"

Saturday, February 18, 2012

Lace bottle

Hello dears Ones!

As promised, the person who wins my giveaway will receive an extra gift, made especially for her in style and colour chosen. 
So this is what I created for Carol, who won! 
She loves pink so I tried to make sure the pink tones weren't lacking. Do you think she'll like it? I'm waiting for her opinion! :)

I also want to share a recipe I made for cookies. They melt in your mouth and are delicious and very delicate. I got the recipe from a friend that highly recommended  them and I finally tried and can say that hey are delicious! 

Thank you all for stopping by and leaving sweet comments! 
I wish you all a wonderful weekend!

RECIPE: 

1 1/2 cups (195 grams) all purpose flour
1/2 cup (60 grams) cornstarch (corn flour)
1/4 teaspoon salt
1/4 cup (30 grams) confectioners sugar (powdered or icing)
1 cup (227 grams) unsalted butter, room temperature
1 teaspoon pure vanilla extract
Topping:
1/2 cup (60 grams) confectioners sugar (powdered or icing)
In a medium sized bowl whisk together the flour, cornstarch and salt. 
In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), beat the butter and sugar until creamy and smooth (about 2 minutes). Beat in the vanilla extract. Add the flour mixture and beat just until incorporated. Cover and refrigerate the batter for an hour or two, or until firm.
Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C) and place rack in center of oven. Line two baking sheets with parchment paper.
When batter is firm, form into 1 inch (2.5 cm) balls and place the cookies on the prepared baking sheets, spacing about 1 inch apart. Bake for about 10 - 14 minutes or until the edges of the cookies just start to brown. Remove from oven and place on a wire rack to cool for about 3-5 minutes. Transfer the cookies to a wire rack that is placed over a sheet of parchment or wax paper. Put the confectioners sugar in a fine strainer or sieve and sprinkle the tops of the cookies with the sugar.
Makes about 3 dozen cookies.

Witajcie mili moi!
Jak obiecalam ,osoba ktora wygra moj giveaway otrzyma  dodatkowy upominek zrobiony prze zemnie .
Taka oto buteleczke w koronce zrobilam dla milej Carol,ktora wygrala  maja zabawe.
Carol kocha roze wiec postaralam sie aby tych odcieni nie zabraklo.Myslicie,ze spodoba sie Carol moj prezecik?Czekam z niecierpliwoscia na jej opinie.
Kochani chciala bym podac Wam przepis na ciasteczka ktore sie rozplywaja w pysiach,sa delikatne i bardzo kruche.Dostalam przepis od kolezanki ktora zachwalala smak ciasteczek i wkoncu wyprobwalam i smialo moge powiedziec,ze sa pyszne.
Dziekuje wszystkim bardzo serdecznie za odwiedzinki i kazde milo slowo ktore pozostawiacie u mnie
Najpiekniejszego weekendu zycze!


Skladniki
½ szklanki maki
½ szklanki skrobi kukurydzianej
¼ lyzeczki soli
¼ szklanki cukru pudru
1 szklanka masla o temperaturze pokojowej
1 lyzeszka extraktu vanilii
Topping: ½ szklanki cukru pudru.

W sredniej wielkosci  misce wsypujemy make, skrobie i sol.  
Osobno ubic maslo i cukier az masa bedzie kremowa. (okolo 2 minut) Dodac vanilie i obie  maki dokladnie ubijajac. Przykrc wsadzic do lodowki na 1 do 2 godzin
Nagrzac piekarnik 350 F (177C) Uformowane kuleczki 2,5 cm.ukaladac na blaszke pokryta pergaminem ,piec 10-14 min. kiedy brzegi ciasteczek lekko sie zarumienia.
Wyciagnac ciasteczka na siatke aby sie osuszyly I ochlodzily ok 5 min.
Posypac cukrem pudrem  ,mozna udekorowac konfitura .
Z tego przepisu wychodzi ok 24 ciasteczek
Ciasteczka sa delikatne I kruche wiec trzeba uwazac aby sie nie pokruszyly.Rozplywaja sie w ustach I sa przepysznym dodatkiem do kawki lub cherbatki.






12 comments:

~Lavender Dreamer~ said...

The cookies are so pretty and I know they are yummy! Your crochet and ribbon roses creation is exquisite! Just beautiful, my friend! ♥

Radziejowe Zacisze said...

Wow, ależ piękności Kasiu pokazujesz. Koronkowa butelka jest cudna, jak z bajki wyjęta. A babeczki tak smakowicie wyglądają, że aż się chce po nie sięgnąć. Pozdrawiam cieplutko z szarej dziś Warszawy. Ania:)

Rena Tuśka said...

Ciasteczka wyglądają na smakowite tylko sięgnąć i mniam;)
Butelka, ach butelka marzenie. Pozdrawiam serdecznie.

Sugar Lump Studios said...

The cookies looks so tasty! Thank you for sharing the recipe! I also love your bottle! so pretty!

Różany Anioł said...

Kasiu buteleczka jest anielska, cudo i to prawdziwe! :)
Dziękuję za przepis!
Buziak!

Renia said...

Piękna koronkowa butelka, a te babeczki mniam mniam:)Pozdrawiam

khess136 said...

Your bottle is so preciouis, Kasia. I just know Carol will love it! Thank you so much for the cookie recipe, I can't wait to try it...they make my mouth water looking at the pictures!
Have a beautiful week, dear friend!
xoxo
Karen

Dorthe said...

Hi Kasia, thankyou for your sweet comment. Love your gift to your winner, so beautiful, and the cookies looks TASTY and yummy.
Wish you a beautiful monday.
Hugs,Dorthe

Iga said...

piękna buteleczka :)
a ciasteczka ... wyglądają na pysznościowe :) pozdrawiam :)

Daphne Nicole & Lynda Cade said...

Hi Kasia, thanks so much for the recipe, they sound yummy. Your creations are so beautiful.
Hugs~~~ Daphne

Evulsianka said...

Ale cudna ta buteleczka, wspaniale ją przyozdobiłaś :) Jest po prostu słodka :)

violi igłą malowane said...

Kasiu cudowna buteleczka ...
Ciasteczka muszę spróbować , nie pisałam wcześniej ale z przepisu na ciasto skorzystałam i piekłam je dwa razy ,,..Pyszne było to i ciasteczka muszę spróbować ,,,..